Goede doelen‎ > ‎

Costa Rica 2008

Waarom de school Pinar Rio Cuarto de Grecia in Costa Rica?

School Pinar Río Cuarto de Grecia
In 2008 heeft de Stichting voor de vijfde maal met succes ‘Koop een stoel voor een goed doel’ georganiseerd. Omdat dit een jubileum jaar is hebben wij dit keer voor een speciaal doel gekozen. Alle opbrengsten van deze actie komen ten goede aan de bouw van een nieuwe eetzaal voor de school Pinar Río Cuarto de Grecia in Costa Rica. 
Op 
Deze pagina vindt u een krantenartikel, waar duidelijk wordt wat er inmiddels bereikt is. Deze school staat in het dorp Pinar. Hieronder vindt u wat kaartjes waarop is aangegeven waar dit dorp ligt.


Pinar

  

We zorgen samen niet alleen voor een nieuw gebouw, maar ook hebben we een dozenactie gehouden om spullen voor de kinderen zelf te verzamelen. Hieronder ziet u een aantal foto's van het vullen van de dozen voor de kinderen, en als dat gedaan is, worden ze dichtgeplakt en ingeladen voor vervoer.


dozen dozen dozen dozendozen dozen

De school is erg klein, er zijn twee klaslokalen voor acht groepen en een keuken. De ouders van deze kinderen zijn erg arm en werken op farms in de omgeving van de school. Sommige kinderen krijgen alleen tijdens de schooldag te eten, omdat de ouders zelf te arm zijn.
De eerste foto hieronder is het ondertekenen van het contract met de aannemer, daaronder foto's van de voortgang van de bouw. Onderaan vindt u de oude situatie.


school
school school school
Inmiddels is de eetzaal klaar:
school school school

De oude situatie:
school school schoolschool schoolschool schoolschool school school

Tot slot nog een paar foto's van de kinderen bij en in het nieuwe gebouw, samen met de vrijwilligers van de stichting die er een bezoek brachten:
school school school
Comments