Goede doelen‎ > ‎

Verpleeghuis Amstelring, Amstelveen

Één van onze doelen was een dag uit met verschillende afdelingen van het verpleeghuis Amstelring Amstelveen locatie Groenelaan. De afdelingen zijn somatische afdelingen waar mensen verblijven die hulpbehoevend zijn als gevolg van b.v. een eenzijdige verlamming.

Het doel van deze dag is de mensen op een ongedwongen manier een plezierige dag te geven en daardoor het levensgenot op een simpele manier te vergroten. Zo hebben we de afgelopen jaren al een bezoek gebracht aan Avifauna in Alphen aan den Rijn (2004), het Dolfinarium te Harderwijk (2005), Diergaarde Blijdorp in Rotterdam (2006) en hebben we een boottocht gemaakt over de Vinkeveense plassen (2007).

Het is alom bekend dat de gezondheidszorg met een steeds kleiner budget moet werken en dat het personeel bijna of geen tijd meer heeft voor een praatje met de bewoners, laat staan om eens met een bewoner een stukje te gaan wandelen. Ook de familieleden van de bewoners is niet altijd in de gelegenheid om hun ouders c.q. echtgenoot te bezoeken of eens een dagje mee uit te nemen Zo zijn er dus bewoners(allemaal rolstoelers) die niet of nauwelijks meer buiten komen, laat staan eens echt een dag uit gaan.

Deze dagen zijn mede mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers die ieder jaar weer bereid geweest zijn om ons hierbij te helpen door een dag een rolstoel te duwen.

Comments